HARADINAJ HITNO SAZVAO VLADU! Panika u Prištini, preneo saradnicima DRAMATIČNE VESTI!

Dan nakon sastanka u Briselu, koji su prištinski mediji nazvali teškim i dramatičnim, premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj je sazvao vladu da bi saradnicima preneo utiske sa sastanka.

Iako je juče čvrsto stajao pri stavu da takse prema Srbiji i BIH neće biti povučene, Haradinaj više nije siguran da će ova odluka moći da opstane, kažu izvori bliski zvaničnoj Prištini.

Haradinaj se već neko vreme bori sa pritiscima koji stižu iz Evropske unije i sve mu je teže da objasni zašto su takse potrebne, iako je svima jasno da se radi o neligitimnoj i jednostranoj odluci koja šteti svima, pa i samoj Prištini.

Zato je odmah težište problema prebacio na pitanje promene granica, rekavši svojim sagovornicima u EU da svako ko želi da menja granica tzv. države Kosovo jeste njegov neprijatelj i neprijatelj njegovog naroda.

Pošto nikako nije mogao da pronađe zajednički jezik sa dojučerašnjim saveznicima, prvenstveno Federikom Mogerini i Johanesom Hanom, Haradinaj je ranije završio sastanak i odložio konferenciju za štampu.

Iz Brisela se vratio prošle noći oko ponoći i odmah sazvao ministre na hitnu sednicu.

Šta je bila tema ovog noćnog sastanka još uvek je tajna, ali neki nezvanični izvori govore da je Haradinaj okupio saradnike kako bi im rekao da moraju naći način da nekako ublaže ili ukinu takse za srpsku robu.

Alo.rs

Comments (No)

Leave a Reply