OVAJ DETALJ SA SEDNICE NIKO NIJE PRIMETIO! Jedna žena je sedela iza Hašima Tačija i sve vreme radila JEZIVU STVAR!

Bruka i sramota na sednici Saveta bezbednosti.

Predsednik takozvane Republike Kosovo Hašim Tači obraćajući se na sednici Saveta bezbednosti UN koristio je govor koji mu je napisala Albanka koja vuče sve konce u Americi.

Ambasadorka takozvanog Kosova Vlora Čitaku napisala je govor Hašimu Tačiju, a sve vreme tokom sednice sedela je iza njega i suflirala mu, saznaju mediji iz diplomatskih izvora.

Međutim, Albanci u svojoj bahatosti išli su toliko daleko da je Tači pročitao identični govor u Savetu bezbednosti koji je upravo Vlora Čitaku pročitala u UN 14.11.2018. godine?!

Ili je Vlora pokušala da podvali svoj govor Tačiju ili je reč o istoj matrici iz albanskog lobija.

– Ovde je nesumnjivo reč da Albanci koriste isti tekst i istu matricu, najverovatnije osmišljenu u centru albanskog lobija na Menhetnu gde je Vlora čest gost. Cilj je očigledno da više puta ponovljena laž postane istina – kaže izvor iz diplomatske misije Srbije u UN.

– Niko sem građana Kosova nema pravo veta na uspostavljanje kosovske vojske. To je pitanje suverene odluke koju će Kosovo doneti uskoro. To nije suprotna odluks Rezoluciji 1244 – rekla je Čitaku 14.11.2018. u UN i dodala:

– U kampanji etničkog čišćenja koju je vodila srpska vojska, u kosovskom ratu je raseljeno milion kosovskih Albanaca, 20.000 žena je silovano, hiljade su ubijene, a mnogi se još vode kao nestali. Agresor, država Srbija odbija da preuzme odgovornost za zločine – kazala je Čitaku, a nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, opisala je kao “podstrekača najužasnijih tragedija u Evropi posle Drugog svetskog rata”.

Gotovo iste reči izrekao je i predsednik tzv Kosova Hašim Tači na sinoćnoj sednici SB UN.

On je rekao da Priština prošle nedelje nije donela nijednu odluku koja je u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 i planom Martija Ahtisarija, ustavom Kosova.

Tvrdi i da Kosovo ima “apsolutno pravo da ima vojsku” i da je formiranje vojske volja građana Kosova, “svidelo se to nekom ili ne”.

– Zahvaljujući vama, čulo se za sistematsko nasilje i etničko čišćenje. Na hiljade ljudi koji nisu više među nama i 20.000 žena kao žrtve seksalnog nasilja koje su preživeli od Srbije – rekao je Tači i govorio o “etničkom čišćenju od strane državnog aparata Miloševića”.

Comments (No)

Leave a Reply