DESILO SE NEŠTO SASVIM NEOČEKIVANO Usred Nacionalnog dnevnika, predsednik Vučić najavio: Večeras šaljem PORUKU!

Predsednik Vučić najavio je večeras u Nacionalnom dnevniku da Srbiju očekuje nešto povoljnija spoljnopolitička situacija, nakon potpuno neočekivanog izbora novog britanskog premijera

* Srbija će imati dobar kontakt sa Velikom Britanijom, zahvaljujući poznanstvu Vučića i Džonsona

* Dva državnika poznaju se već osam godina

* Boris Džonson izabran je danas za novog premijera Velika Britanije, nakon ostavke Tereze Mej

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da od novoizabranog britanskog premijera Borisa Džonsona očekuje dobar kontakt, odnosno da bude voljan da čuje šta “mali” imaju da kažu.- Nadam se da sada kada je postao glavni na Ostrvu da je ostao isti i da će razgovarati sa nama malima, kad god mi smatramo da je to važno i potrebno, a ja to ne tražim često – rekao je Vučić.

Kaže da mu je Džonson dobar poznanik.

– Nismo se mi mnogo družili, ali znamo se dugo, već osam godina, a upoznao sam ga i kada je bio na poziciji gradonačelnika Londona, pre ulaska u “visoku politiku” – kaže Vučić.

– Naši interesi se nekada podudaraju, nekada se razlikuju, ali ako išta mogu da kažem, mogu da kažem da ćemo imati siguran kontakt i nema sumnje da će Boris u svakom trenutku odgovoriti na poziv Srbije. Da li će njegov odgovor biti pozitivan ili negativan zavisi od interesa Velike Britanije – naveo je on.

Predsednik Vučić je istakao da će mu večeras poslati poruku, a da mu je nezvanično već čestitao.

Alo.rs

Comments (No)

Leave a Reply