U OVOJ SOBI MI JE GURAO PRSTE I NAVALIO NA MENE: Čuvena modelsica OBJAVILA FOTKE sa snimanja iz pakla! (FOTO)

Američka manekenka i glumica Emili Ratajkovski optužila je pre nekoliko dana fotografa Džonatana Ledera za seksualno napastovanje koje se navodno dogodilo 2012. godine u njegovom domu u planinskoj regiji Katskils u američkoj saveznoj državi Nju Jork.

Ratajkovski je, kako tvrdi, napastovana tokom neplaćenog snimanja za časopis Darius.

Fotografije je Leder četiri godine kasnije u knjizi ‘Leder / Ratajkovski “Collector’s Edition”, ali manje je poznata činjenica da je fotografije sa snimanja na svom Instagramu Emili objavila čak tri godine ranije.

Uvek je zabavno videti svoj rad u printu. Džonatan Leder za Darius Magazin, napisala je manekenka uz fotografije koje se i danas mogu naći na njenom profilu.

Ratajkovski je optužbu iznela u podužem eseju koji je napisala za časopis New York, a koji je objavljen u utorak. U njemu manekenka tvrdi da je tadašnji agent poslao u Lederov dom na neplaćeno snimanje za časopis Darius i da je taj angažman zahtevao da prespava u agentovom domu.

Manekenka kaže da je po dolasku saznala da će reklamirati donje rublje. Želeći da deluje zrelije, tada 20-godišnja Ratajkovski prihvatila je crveno vino koje joj je Leder nudio tokom večeri. “Naučena sam da je važno steći reputaciju dobre radnice koja ne zanoveta”, napisala je Ratajkovski. “‘Nikad ne znaš s kim će raditi posle tebe’, govorio bi mi agent.”

foto: AP
Manekenka tvrdi da joj je Leder nakon snimanja u donjem rublju rekao: “Hajdemo sada da pokušamo bez odeće”.

Iste sekunde nakon što sam skinula odeću, deo mene se isključio”, piše Ratajkovski. “Počela da sam plutam iz sebe, gledajući kako se vraćam na krevet. Izvila sam leđa i napućila usne. Fiksirala sam se na ideju o tome kako bi mogla da izgledam. Blic fotoaparata bio je toliko jak, a ja sam popila toliko vina da su se crne mrlje ispred mojih očiju povećavale.”

Kasnije, kada je majstor šminke koji je radio na snimanju otišao da spava, Ratajkovski kaže da se osećala kao da je potpuno budna, ali “jako, jako pijana”. Napisala je da su se ona i Leder ogrnuli dekom na kauču i da je fotograf počeo da je ispituje o momcima s kojima je bila u vezama i da je gledao dok je trljala stopala kako bi se ugrejala.

“Rekao mi je da mu se sviđa to što radim sa stopalima. Toga se sećam najjasnije. Mrzim to što je Džonatan komentarisao nešto što sam tokom života radila kako bi se utešila”, napisala je Ratajkovski.

foto: Profimedia
“Većine toga što je usledilo sećam se kroz maglu. Jasan mi je samo taj osjećaj. Ne sjećam se da smo se ljubili, ali se sećam da su njegovi prsti najednom bili u meni. Čvršće i čvršće, gurajući i gurajući ih kao što nije radio niko pre, a ni niko posle njega. Mogla sam da osetim svoj oblik i zaista me bolelo. Instinktivno sam zgrabila i silom ga izvadila iz sebe. Nisam ništa rekla. On je ustao i u tišini se povukao na gornji sprat.”

Manekenka je napisala da je prespavala u Lederovom domu i da se sutradan vozom vratila kući.

Kada su novinari časopisa New York nazvali Ledera ne bi li proverili informacije koje je Ratajkovski iznela u eseju, on je rekao da su njene optužbe “prejeftine i detinjaste” da bi na njih odgovarao. Potom je dodao: “Sv esni ste o kome pričamo? To je devojka koja je tada bila gola u časopisu ‘Treats!’ i koja je gola skakutala u spotu (za pesmu ‘Blurred Lines’) Robina Tika. Zaista želite da netko veruje da je ona bila žrtva?”

(Espreso.rs/Jutrnji.hr)

Comments (No)

Leave a Reply